Loading...
Latest news

Beskyttelse

Å beskytte hode, ansikt og kropp er helt vitalt når man driver med kampsport, ettersom man er utsatt for svært mange slag og spark, både under trening og konkurranse. I denne artikkelen vil vi gå gjennom det mest essensielle beskyttelsesutstyret som bør brukes når man driver med kampsport. Listen er ikke uttømmende, og krav til utstyr varierer fra idrett til idrett.

En robust og fleksibel susp

Å beskytte sine edlere deler kan både hindre enorme smerter i kampens hete, men også sikre fremtidige arvinger på lengre sikt. Bruk av susp er obligatorisk når man driver kampsport, men til tross for dette ser man alt for ofte at dette slurves på under trening. Det kjipe med susp, spesielt om man har store bein, er at den graver i lysken og har en tendens til å komme i veien for bevegelsene. Heldigvis er det utviklet susper som både er robuste og tilbyr mye fleksibilitet. Leverandørene Jaco og Shock Doctor har begge susper som fungerer godt til dette formålet.

Munnbeskyttelse med høy kvalitet

Bruk alltid munnbeskyttelse. Du vil nødig lære av egne feil på dette området, resultatet blir veldig fort noen løse eller utslåtte tenner og en kjeve ute av ledd. Og en solid tannlegeregning. Den viktigste grunnen til at tannbeskyttelse er så viktig er at den holder kjeven låst i riktig posisjon. Når kjeven henger løs, og den blir slått til side, kan du bli slått i svime eller forårsake en ekkel skade. Du ønsker ikke det, tro oss.
Det beste alternativet er å få en tilpasset munnbeskyttelse av tannlegen eller fra en av de mange stedene på nettet som tilbyr dette. Hvis du ikke ønsker å punge ut med 800 kroner + for en tannbeskyttelse (selv om det er verdt hver eneste krone), er det mange som sverger til Power Gel Nano Mouth Guard, som kan bestilles billig på nettet.

Hodebeskyttelse

Røff og tøff sparring bør alltid gjennomføres med riktig hodebeskyttelse. Vanligvis vil en hjelm dekke toppen og sidene av hodet. Men, for tøffere trening, bør kjeven og kinnene også få dekning. For særlig grov sparring kan du vurdere ytterligere hodebeskyttelse . Husk at justerbare hodeplagg vil tillate deg å tilpasse deg til de fleste tilfeller av trening og kamp, uavhengig av type kampsport.

Leggskinner / ankelskinner

Du har kanskje lagt merke til hva som kan skje når leggen brukes til å blokkere et spark. Takk og lov for leggbeskyttere. De vil beskytte leggen fra den tunge sparker som foregår i MMA. Noen dekker både leggen og baksiden av leggen. Andre dekker bare leggen, eksempelvis Muay Thai sine leggskinner. De er vanligvis lettere i vekt og mindre i veien. Overraskende nok er Muay Thai versjonen dyrere enn andre merker. Dette er utelukkende basert på merkenavn. Det er viktig at leggskinnet dekker leggen og den øverste del av foten, som er viktig å beskyte. Like viktig er komforten når man trener og ikke minst konkurrerer.

Fight Shorts

Skaff deg noen gode shorts som ikke er altfor baggy. Pass på at hvis de ikke er tilpasset MMA, så må de være fleksible. Hvis de er tette i lysken, og du ikke kan strekke bena ut, vil grappling og bryting fort bli svært begrenset. Det holder med to eller tre par treningsshortser når du starter opp.
Rashguards er gode fordi de ikke går i stykker når du trener, og som navnet påpeker forhindrer de utslett og andre skrubbsår under røff trening . Kjøp et par rashguards eller slitesterke t-skjorter som ikke er baggy (husk at t-skjorter har en tendens til å bli revet i stykker raskt).

Privacy Policy